27 Nisan 2011 Çarşamba

Krampon Haberleri - 11



Yıllardır özellikle futbol alanında çeşitli şakalar, komiklikler, kelime oyunları yapan gazeteler artık büyük tehlike altında. RTÜK ve TFF'nin ortak aldıkları kararla özellikle futbol gazeteceliğinde yeni bir dönem başlıyor.

1-1'lerini yediler, 7'i bitirdi, 5'i -1 yerde, 4-4'lük maç vb. espriler tarih oluyor.

Her maçtan sonra çeşitli skor kombinasyonları üzerinde kelime oyunu yapan bir grup gazeteci hakkında uyarılarda bulunan RTÜK bu tarz esprilerin türk halkının zekasına hakeret teşkil ettiği gerekçesiyle artık yapılamayacağını, aksi davranış halinde yaptırım uygulanacağını belirtti. Yazıda ayrıca bu tarz yayın yapan gazetecilerin Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu'nun arasına oturtulup program yaptırtılacağı da gündeme getirilirken, " 'Top'unu mahvedeceğiz. Bunlara bi' çakmak lazım" denildi.

İhtarname'de ayrıca Avrupa kupalarındaki eşleşmelerden sonra yapılan benzetmelerin Avrupa halkını rahatsız ettiği ve AB ile olan ilişkilerimizi zedelediği vurgulandı. " Yine Mi Lan?, Dingiltere, ArseNAL toplattık, Juventuş, Boru Sie Dortmund, Olympic Limon, 'Çek' git başımdan" gibi esprilerin Avrupa halkı tarafından kınandığı ve ülkemize uyarılar geldiği de yazıldı.

Hepinize "Monaco"duk mu?

Yerel Medyada çıkan " 'Kamber'siz düğün olmaz, 'Burak'madı, 3 puanı 'Alan'zinho, İbrahima Atyarra tarzı isim benzetmelerinden de ayrıca kaçınılması gerektiği vurgulandı. Rtük tarafından yapılan açıklamanın sonunda "Hazır yasaklamışken son kez yapalım 'Bari': Spor gazeteciliği hepinize "Monaco'duk mu?" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder