17 Nisan 2011 Pazar

Çin GP'de Hamilton Rüzgarı (Redbull Hanedanlığı Yıkıldı)



2011 Formula 1 Sezonunun 3. yarışı olan Çin GP'de Redbull hanedanlığı yıkıldı.Mclaren'den Hamilton geçen seneki Belçika GP'den bu yana ilk zaferi oldu.Son zamanlardaki en çekişmeli yarış olarak tarihteki yerini almış oldu.

Yarışta ne oldu diye bakacak olursak ışıkların sönmesiyle birlikte iki Mclaren atağa kalktı ve kalkışta yavaş kalan Vettel'i geçmeyi başardılar.İlk virajda Rosberg Vettel'i sıkıştırsa da geçmeyi başaramadı.Ferrariler de bu dörtlünün arkasında ilk turları döndü.İlerleyen turlarda ilk pite Rosberg girdi ve o an Rosberg'in yarışta gerilere düşebileceğini düşündüm.Çünkü erken pite girmişti.Yanıldığımı ilk pit sptoplar bittiğinde anladım.Pit spotlar bittiğinde Rosberg 5 sn farkla lider oldu.Yarışın geri kalanı büyük çekişmelere sahne oldu.Webber büyük bir tırmanışa imza attı ve 18. başladığı yarışı podyuma girerek tamamladı.Vettel'in lastik konusunda sıkıntı yaşamasından dolayı son turlarda iyi bir ivme yakalayan Hamilton Vettel'i geçerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.Tüm yarış boyunca standart bir çizgide giden Button pitte yaptığı hatadan dolayı önce Vettel'e geçildi, ardından yarışın galibi Hamilton'a son olarak da büyük tırmanışa imza atan Webber'e geçildi.

Yarış genel olarak heyecanlı oldu.Bol bol geçiş izledik.Lastik kullanımının ne kadar önemli olduğunu gördük.bu yarışta her şeye doyduk resmen.Umarım bu heyecan 3 hafta sonra Avrupa'daki ilk yarış olan Türkiye GP'de de görürüz.


Pilotlar klasmanı
1. Sebastian Vettel (Almanya) 68 puan
2. Lewis Hamilton (İngiltere) 47
3. Jenson Button (İngiltere) 38
4. Mark Webber (Avustralya) 37
5. Fernando Alonso (İspanya) 26
6. Felipe Massa (Brezilya) 24
7. Vitaly Petrov (Rusya) 17
8. Nick Heidfeld (Almanya) 15
9. Nico Rosberg (Almanya) 10
10. Kamui Kobayashi (Japonya) 7
11. Michael Schumacher (Almanya) 6
12. Sebastien Buemi (İsviçre) 4
13. Adrian Sutil (Almanya) 2
14. Paul di Resta (İskoçya) 2

Markalar klasmanı
1. Red Bull 105 puan
2. McLaren 85
3. Ferrari 50
4. Lotus-Renault 32
5. Mercedes GP 16
6. Sauber 7
7. Toro Rosso 4
8. Force India 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder