6 Nisan 2011 Çarşamba

Hidayet'in Orlando Macerası



NBA'de oynayan 5 oyuncumuzdan biri olan Hidayet'in 10000 sayı barajını geçerek bizi gururlandırdığını yazmıştık.Aktif oyuncular arasında 50. sırada kendisine yer buldu.Gerçekten inanılmaz bir rakam.Bir zamanlar gıpta ile izlediğimiz NBA'de bu sezon 5 oyuncumuz var ve şu ana kadar yaptıklarıyla bizleri sevindiriyorlar.Hidayet'in 10000 sayı barajını geçtikten sonra Orlando kariyerindeki rakamlara bakmak istedim.Ve gördüm ki Hidayet Orlando kariyeri boyunca bazı istatistiklerde ilk 10 içinde yer almış.

Mesela Orlando formasını 429 kere giyerek bu istatistikte 7. sırada yer alıyor.Birkaç sezon daha Orlando'da oynarsa rahatlıkla ilk üç içerisinde yer alacaktır.Diğer bir rakam 14259.Bu Hidayet'in Orlando forması ile oynadığı dakika.Bu istasitkte önünde 2 isim var.Nick Anderson ve Dwight Howard.Sıra saha içi basket sayısına geldi.Hedo bu alanda 2271 rakamını tutturdu ve 7.sırada yer alıyor.Üç sayılarda 697 atışı baskete çevirmiş Hedo ve Dennis Scott-Nick Anderson ikilisinin baya gerisinde 3. sırada.Serbest atışlarda da ilk onda yer alıyor Hedo.1630 kere faul çizgisine gelen Hedo bunların 1323'ünü isabetli atarak kendisine 6. sırada yer buldu.Fiziğinin de yardımıyla 1977 ribaund almış, doğru pas yeteneğiyle 1658 asist yapmış, oyun zekasıyla 369 top çalmış Hedo.Son olarak sayıya bakalım.Hedo Orlando formasıyla 6562 sayı atarak Orlando tarihinde en çok sayı atan oyuncular listesinde 7. sırada yer alıyor.

Bu istatistiği artımak mümkün.Ben burada Hedo'nun Orlando ile olan ilişkisini ortaya koymak istedim.Kendisine en uygun takım olan Orlando'nun tarihine adını yazdırmış oldu.Her istatistikte Hedo'nun adı geçiyor.Yıllar sonra Hedo'yu geçecek veya Orlandolulara Hedo'yu unutturacak biri gelir mi bilemem ama şu an itibariyle Hedo Orlando için çok şey ifade ediyor.Bu rakamlara baktığımızda üstüne bir de NBA finalini eklediğimizde Hedo gerçekten büyük işler başardı.Aradaki kötü maceraları çıkartıyoruz tabi ki :)Umarım bir gün  kendisini Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla görürüz.Bekliyoruz Hedo...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder