25 Ocak 2012 Çarşamba

Oldu mu Şimdi Kemal Özdeş?



Manisaspor'un başına Kemal Özdeş geçtiğinde çok sevinmiştim.Çünkü kısır döngü içerisinde yeni bir yüz çıkmıştı.Üstelik Manisalı olması ve Manisaspor'u çalıştırması kendisi için bir şanstı.Manisa halkı kendisini seviyordu ve sonuna kadar arkasında duruyordu.Ümitliydim açıkcası ama futbol yaptı yine yapacağını.Manisaspor son 10 haftada 3 beraberlik ve 7 yenilgi alınca Kemal Özdeş artık buraya kadar dedi ve istifa ettiğini açıkladı.Bilemiyorum belki de üzerinde bir baskı vardı ve dayanamadı.Ama Manisa taraftarı arkasındayken, kendisi Manisalı iken ve ligin başındaki iyi ivmeyi gördükten sonra ayrılması son derece üzücü.Bizler de sevinmiştik o kısır döngüyü bozacak bir isim çıktı diye.Kemal Özdeş ayrıldıktan sonra tehlikede olduğunu düşündüğüm isim Abdullah Ercan.Eğer Abdullah Ercan da kovulursa veya istifa ederse bir daha yeni bir ismin çıkacağına olan inancım azalacaktır.

2 yorum:

  1. Kemal özdeş hocamız bazında düşündüğümde kemal özdeş hocamız bence oyunculardan bişiler istiyor ama futbolcularda artık reaksiyonla karşılaşıyordu gibime geliyor. Bence teknik direktörlerden ziyade futbolcu karakterleri ve eğitiminde problem var. Oyuncular belirli pozisyonlara evrilemiyor. kendilerini geliştiremiyorlar. çok kısır taktiklerle oynamak zorunda kalıyorlar. bence futbolcular hocalarının talep ettiği çalışma ve evrilmeyi çok istekli değiller. Nasılsa çok kısır bir süperlig futbolcu kadrosu var. nasıl olsa bir takım olmasa diğeri olacak. o yüzden kendi isteklerine göre hareket ediyorlar. Ne yapıp edip genç jenerasyonlar işin içine sokup rekabeti artırmalıyızki futbolcularda evrilebilsinler. Birde kulüplerdeki ekonomik belirsizliklerde bunda büyük etken tabii.

    YanıtlaSil
  2. @Celal Abbas

    Bahsettiğiniz futbolcu eğitimini yapabilecek isimlerin başında Kemal Özdeş geliyor.Alt yapılarda çalıştığı için bazı genç oyunculara dokunmuşluğu vardır.Arka planını bilmediğim için tam olarak yorum yapamayacağım ama eğer Kemal Özdeş kendisi bırakmış ise yanlış bir karar.yok kulüp göndermiş ise o zaman sizin bahsettiğiniz futbolcuların evrilebilmesi imkansız bir hal alır.Çünkü kulüpler skor odaklı yönetiliyor maalesef.

    YanıtlaSil