3 Ocak 2012 Salı

58.Madde'ye Dokunulsun mu?


3 Temmuz'dan beri o kadar şey oluyor ve konuşuluyor ki akıl sağlığımızı bozacak cinsten.Takip etmeye çalışıyorum olmuyor, takip etmekten vazgeçiyorum.Bu sefer de kritik kararların çıkabileceği fısıltısı yayılıyor.Tekrar yakın takip başlıyor.Şu anın konusu 58. madde...Değiştirilsin mi aynı mı kalsın tartışmasına fazla girmeyeceğim.Sadece bu madde ile ilgili olarak neler yapılabilir onları ortaya koyacağım.
  •  58.Madde Değiştirilmez
Bu madde için ilk seçenek dokunulmadan aynen kalması.O zaman ne olur?Teşvike teşebbüs eden, teşvik primi veren, şikeye teşebbüs eden ve şike yapan takımlar aynı cezaya çarptırılacak ve ceza küme düşme olacak.Bu seçeneği savunanlar şunu ileri sürebilir."Teşebbüs etmek ile eylemi yapmak arasında fark yoktur.O yüzden cezaların aynı olması son derece doğrudur."
  •  58.Madde Değiştirilir 
İkinci seçenek olarak teşebbüs ile eylemi ayırmak adına verilen cezaları farklılaştırarak teşebbüs ve eyleme ayrı cezalar verilmesi için değişiklik yapılmasıdır.Yanılmıyorsam Ordurspor bir taslak hazırlamış ve verilecek cezaları ayrı ayrı değerlendirmiş.Kısaca şöyle;

Şike-->Küme düşme+puan silme
Şikeye teşebbüs-->Puan silme
Teşvik--->Puan silme
Teşvike teşebbüs--->Para cezası

Kabul edilebilir bir ceza sistemi olarak gözüküyor.Aslında 58.Madde değiştirilsin diyenler cezaların bu şekilde olmasını istiyorlar bana göre.O yüzden Orduspor'un bu taslağı kabul edilebilir.
  • 58.Maddedeki Küme Düşme Cezası Kaldırılır
Son olarak maddeden küme düşme cezası kaldırılır ki kimsenin bunu isteyeceğini düşünmüyorum.Kimseden kastım taraftarlar, sporu sevenler...Bırak sporseverleri vicdanı olan herkes kabul etmez.Çünkü eğer ortada ağır bir suç varsa o kişiye/takıma vereceğin cezayı oldukça hafifletmektir.Eğer böyle bir karar alınırsa bu kararı alanlar bu kararın altında ezilirler.Açıkcası böyle bir şeye cesaret edeceklerini sanmıyorum.

TFF 26 Ocak'ta Gener Kurul'u çağırdı ve büyük olasılıkla kurulda 58.Madde'nin geleceği konuşulacak.Benim beklentim 58.Madde'nin küme düşme cezası kalmak şartıyla değişeceği yönünde.Bir sürpriz olur da küme düşme cezası kalkarsa işye o zaman asıl kaos başlar ve kamuoyunu kimse ikna edemez.Bir de şöyle bir saçma bir dedikodu dolaşıyor.58.Madde bu sezon uygulanmasın.Böyle bir saçmalık olur mu?Bakalım Genel Kurul'dan ne karar çıkacak?Umarım bizi daha fazla bataklığa batıracak bir karar çıkmaz.

Son olarak siz ne düşünüyorsunuz?Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Orta yol bulmak gerekiyor bu tür konularda.

1 yorum:

  1. Gayet mantıksız bence, şikeye teşebbusun cezası puan silme iken nasıl olur da teşviğe teşebbus farklı olabilir, ne fark var arada, sacma

    YanıtlaSil