24 Aralık 2010 Cuma

Diana Taurasi&Doping Olayı İle İlgili Açıklamalar

"Henüz A numunesi açıldığı için bu aşamada bir şey söylemek istemiyorum. Bir şekilde bu bilgi Türkiye'de sızdırılmış. Biz B numunesinden gelecek sonuçları bekliyoruz.Tüm kanıtlar açıklandıktan sonra Diana'nın tamamen temize çıkacağına inanıyoruz. Tek üzüntümüz bu süreçte bir görevlinin, gizli kalması gereken bir bilgiyi açığa çıkarması oldu."

Howard Jacobs (Taurasi'nin avukatı )



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın 13 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi'ne karşı oynadığı mücadelenin ardından kura sonucu Diana Taurasi ve Anna Vajda'dan doping testine girmeleri talep edilmiştir. İki oyuncumuzdan Anna Vajda'nın testi negatif Diana Taurasi'nin test sonucu ise pozitif çıkmıştır.

Bunun üzerine Diana Taurasi "b" numunesinin de açılması talebinde bulunmuştur. 2 veya 4 Ocak 2011 tarihinde söz konusu numune de hukukçular eşliğinde açılacaktır. Taurasi'nin avukatı da yaptığı açıklamada "b" numunesinin de açılmasının ardından Diana'nın herhangi bir doping maddesi almadığının ortaya çıkacağını söylemiş sporculuk hayatı boyunca da bu tür maddelerden her zaman uzak durduğunu hatırlatmıştır. 

Taurasi'nin pozitif çıkan ilk test sonucu sporcunun gizlilik ilkesi hakkı ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine duyurulmamış ancak bu ilke ihlal edilerek doping iddiası basında yer almıştır. Taurasi gizlilik ilkesinin ihlal edilmesinden ve henüz sonuçlar belli olmadan kendisinin doping kullanmış olduğu ile ilgili iddiaların basında yer almasından son derece rahatsızdır. Kulübümüz de gizlilik ilkesinin ihlal edilmiş olmasından dolayı rahatsızlık duymakta ve nihai test sonuçlarını beklemektedir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Diana Taurasi ile ilgili haberler artınca hem Taurasi'nin avukatı hem de Fenerbahçe Kulübü bir açıklama yapma  isteği hissetmişler.Her iki açıklama da Taurasi'nin A numunesini pozitif çıktığını, B numunesinin ise henüz açılmadığını belirtilmiş.Yani kesin sonuç için B numunesi bekleniyor.Bir de Taurasi'nin avukatı rastlanılan maddenin keyif verici madde olmadığını söylemiş.Bir an önce B numunesi de açılsın da her şey ortaya net bir şekilde koyulsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder