24 Ağustos 2011 Çarşamba

Spa Öncesi Güven Tam



"Yaklaşık bir ay kokpitin dışında kalınca, herkesin Spa-Francorchamps gibi bir pistte yarışmayı sabırsızlıkla beklediğini düşünüyorum. Spa, dünyanın en harika pistlerinden biri.Spa her zaman favori pistlerimden biri oldu. Kendinizi gerçekten limitlerinizde hissettiğiniz bir yer. Formula 1 aracında bunu hissetmek müthiş bir duygu.Hafta sonuna oldukça iyi bir yerde başlıyor olacağız. Son iki grand prix'yi kazandık. Araç oldukça güçlü. Ayarları geliştirmek için yoğun şekilde çalıştık. O yüzden şu an gerçekten ilham verici bir güvene sahibiz, bu da bizi özellikle de sıralamalarda biraz daha öne çıkarabilirElbette hafta sonu muhtemelen hava durumundan etkilencek. Yağmursuz bir yarışı tercih ederim, fakat samimi olmak gerekirse, her türlü şartı kabul ederim."

Lewis Hamilton

"Spa'da yarışmayı seviyorum, fakat maalesef son yarışlarda, son iki yarışta benden kaynaklanmayan hatalardan dolayı pek yarışamadım. Bu kez daha şanslı olmayı umuyorum.Macaristan'da kazanarak yaz tatiline başlamak tabi çok güzel bir duyguydu. Yağışlı havada olduğu gibi kuru zeminde de kazabileceğimizi düşündüğüm bir yarıştı, Spa için bunu akılda tutmak önemli olacak, çünkü muhtemelen orada da pist hafta sonu hem kuru, hem ıslak olacak.Aracımız şu an sürüş açısından gerçekten oldukça rahat. O yüzden bu hafta sonu lastik seçiminin bizi çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Valencia'daki yarışın ardından medium lastikler hakkında çok şey öğrendik.DRS'nin Spa'da, diğer bazı pistlerde olduğu gibi çok önemli olacağını düşünmüyorum. Henüz nerede kullanılacağını bilmiyorum fakat Eau Rouge'dan Les Combes'e girerken kullanmak için birçok fırsat var. DRS'nin yarışa birşey katıp katmayacağını görmek ilginç olacak."

Jenson Button

Belçika GP öncesi Mclaren takımı pilotları Jenson Button ve Lewis Hamilton açıklamalarda bulunmuşlar.Son iki yarışı kazanmalarının kendilerine olan güveni arttırdığını söylüyorlar.Pilotların, takımın güvenini yerine gelmesi ve Redbull pilotlarıyla baş edebileceklerine inanmaları gerçekten önemli.Çünkü Vettel sezona öyle bir giriş yaptı ki şampiyon adaylarının moralleri bozuldu.Ama son iki yarışla birlikte Vettel'in de yenilebileceğini, galibiyet alamayacağını gördükten sonra tüm şampiyonluk adaylarının iştahı kabarmıştır.Geçen günlerde Raikkonen Vettel'in yarış kazanmasına gerek yok gibisinden bir söylemde bulunmuştu.Hakikaten öyle.Vettel hata yapmadan sezonu sürdürürse ilk üçte kendine yer bulursa şu anki puan farkını koruyarak şampiyon olabilir.Kritik Avrupa yarışları öncesi Vettel'in 2 yarışta da geçilmesi önemli bir mesaj olabilir Vettel'e.Ensendeyiz haberin olsun mesajı verilmiş olabilir.Bunun doğru olup olmadığını Belçika GP'sinde göreceğiz.Bu yarışta MClaren'e güveniyorum.Özellikle yarış yağmurlu olursa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder