11 Temmuz 2011 Pazartesi

Bugün Bana Yarın Sana



Sike operasyonu diye adlandırılan soruşturmada 2. dalga gerçekleştirildi.Levent Kızıl, Mahmut Özgener, Serdar Kulbilge, Mümtaz Karakaya ve Sadri Şener şu an için bilinen isimler.Burada bir isme dikkat çekmek istiyorum.O isim de Sadri Şener.

Neden diyeceksiniz?Dün Aziz Yıldırım'ın tutuklandığı haberinin geldiği dakikalarda Trabzonspor taraftarı olan bir grup Fenerbahçe aleyhine sözler söylemişler, bir de Fenerbahçe bayrağını yakmışlar.Bunu neden yapıyorlar?Çünkü Fenerbahçe'nin şike yaptığından eminler ve şampiyonluğun kendilerine verilmesini istiyorlar.Bunu dileyebilirler ama bir şeyi unuttular.Kendileri ile ilgili olan iddiaların olduğunu unuttular.Dün bu eylemleri yapanların tuttuğu takımın başkanı yani Sadri Şener bu sabah gözaltına alındı.Bunu söylerken Sadri Şener hemen yargılamıyorum.Şunu demeye çalışıyorum.Bu operasyon bitine kadar herkes soğukkanlı bir şekilde takip etsin ve şiddete kaçacak davranışlara girişilmesin.Çünkü bugün rakibinize olanlar yarın sizin başınıza da gelebilir.Şimdi soruyorum.Sadri Şener gözaltına alındı ya, eğer Bursasporlular adliyeye gelse ve Trabzonspor bayrağı yaksa şiddet içerikli söylemlerde bulunsalar Trabzonsporlular ne yapacak?O yüzden bekleyelim, iddianameyi görelim, daha sonra birbirimizi suçlayalım.

Bunun farkında olan Trabzonspor yönetimi dün gece bir bildiri yayınlamış.Onu paylaşayım.

Yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde ülke gündemini meşgul eden futbola yönelik hukuki süreç, kulübümüz tarafından da büyük bir ilgi ve dikkatle takip edilmektedir.

Adalet sisteminin sırasıyla emniyet, savcılık ve mahkeme boyutunda cereyan eden gelişmeler, sonuçları itibariyle üzerinde yorum yapılamayacak kadar hassas bir içerikte sürmektedir.
Bu gerçekler ışığında, camiamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de sağduyu ve sükûnetini koruması  büyük önem taşımaktadır.
Böylelikle, başta taraftarlarımız olmak üzere tüm kesimlerin toplumun tansiyonunu daha da yükseltecek eylem ve söylemlerden kaçınmaları, süreci sakinlikle değerlendirmeleri gerekmektedir.
Aksi halde sergilenecek davranışların camiamıza ve toplumsal huzurumuza hiçbir faydası dokunmayacağı gerçeğinden hareketle, konuya gereken duyarlılığın gösterileceğine inanıyor, saygılar sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder