25 Kasım 2011 Cuma

Villas Boas'ın Geleceği


"Kulüp beni Porto'dan ayırmak için 15 milyon avro ödedi. Aynı parayı beni kovmak için ödeyecekleri zannetmiyorum. Sorumluluktan kaçtığım düşünülmesin. Takım kötü bir dönem geçiriyor. Durumu kişisel algılamıyorum. Şu anda dört kulvarda da mücadelemize devam ediyoruz. Ben de bu kulvarlarda kulübü başarıya taşımak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Lig şampiyonu olmak için kalan maçlarımızın tamamını kazanmamız gerekiyor."

Andre Villas Boas

Geçen sezon Porto'da kupa kazandıktan sonra büyük takıma gelmesi sürpriz değildi Villas Boas'ın.Çok şey öğrendiği Mourinho'nun izinden giderek Chelsea'ye geldi.Takıma baktığımızda Villas Boas'ın istediği tarzda oyuncu yoktu ve kendi düşüncesini sahaya yansıtması için transfere ve zamana ihtiyaç vardı.Geldiği gün ile şimdiyi karşılaştırdığımızda fazla bir ilerleme gözükmüyor.Villas Boas iyi oynadıklarını ve bu sonuca yansıtamadıklarını söylüyor ama işe o kadar kolay değil gibi gözüküyor.Takımın başarısız gibi gözükmesinin sebeplerinden biri midir Villas Boas tartışılır.Elbette bu gidişte O'nun da payı vardır ama kötü gidişin asıl sebebi takımın yaşlanması.Forvette sözleşmeleri bitecek olan Drogba, Anelka ve Kalou, orta sahada kaptan Lampard, defansta Terry ve Cole gibi artık belli yaşa gelmiş olan oyuncuların olması Villas Boas zorluyor olabilir.Villas Boas transferler ile bu durumu değiştirmek istedi ama tam anlamıyla bunu başaramadı.Şimdi de bunun sıkıntısını yaşıyor.


Abramovic beni kovamaz diyor Villas Boas ama o kadar emin konuşmasın.Abramovic kafasına koydu mu verir 15i kendisini kovar.Abramovic'i kadronun yetersizliğine ikna edip transfer yapılmasını sağlarsa VilLas Boas işine aynen devam eder.Şu an için kriz denilebilecek bir durumdalar ama dipteler mi yoksa daha da inecekler mi sorusunun cevabı Villas Boas'ın geleceğini şekillendirecektir.


Küçük bir not verelim.Mourinho bir şampiyonlar ligi maçı sonrası gönderilmişti.Villas Boas da bir şampiyonlar ligi maçından sonra iyice tartışılmaya başlandı.Bakalım bu Portekizlini durumu ne olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder