9 Kasım 2011 Çarşamba

Arsenal Doğru Yolu Buldu



Bu sezon Arsenal için hiç iyi başlamamıştı.Takım yıldız oyuncularından Fabregas adım adım Barcelona yolunda idi.Anlaşmanın sağlanması an meselesiydi.Arsene Wenger Fabregas'ı takımda tutmak için elinden geleni yaptı ama başaramadı.Fabregas'ın da gitmek istemesi sebeiyle bu transfere izin vermek zorunda kaldı.Fabregas'ın gidişinden sonra takımın en önemli parçası olarak kalan Nasri de gitmek isteyince Wenger iyice zor durumda kaldı.Ne yaptıysa Nasri'yi de ikna edemedi ve gitmesine göz yumdu.

Arsene Wenger sezon başında iki önemli oyuncusunu kaybetmesinden sonra yerlerine genç, gelecek vaad eden isimler transfer etme yoluna gitti.Yani klasik Arsene Wenger transferleri.Ama anlaşılan  Arsenal taraftarları bıkmış  her giden yıldızın ardından alınan genç oyunculardan.Aslında tek sebep bu olmasa gerek.Takımdan yıldızlar ayrıldıkça takımın kupa kazanma şansı da azalıyor düşüncesi deArsene Wenger'in eleştirilmesinde etkili oluyordur.

Arsene Wenger belki de ilk defa ne yapacağını bilmez bir halde sezona başladı.Beklenmedik kayıplardan sonra kolay değildi yeni bir sistem kurmak.Elde kalan oyunculara göre bir oyun oynatması gerekiyordu.Arsene Wenger işleri rayına oturtmaya çalışırken ligde Arsenal iyi gitmiyordu.İk hafta Newcastle deplasmanındaki beraberlik, ardından evinde yıllar sonra gelen Liverpool yenilgisi Arsenal'in işinin zor olacağın gösteriyordu.Asıl kıyamet 3. hafta da koptu.Manchester United deplasmanında alınan 8-2 lik yenilgi Arsene Wenger 'in istifa etmesi gerekir yorumlarını beraberinde getirdi.Bunca yıldır futbol ile ilgiliyim ilk defa Arsene Wenger ile istifa kelimesi aynı cümle içerisinde geçtiğini duydum.Arsene Wenger eleştirileri saygıyla dinledi ama istifa etmedi.Bir şekilde çözüm yolu bulacağına inanıyordu çünkü.

8-2 lik hezimetten sonra 10 Eylül'de oynanan Swansea maçı ile birlikte Arsenal'de toparlanma emareleri baş gösterdi.40. dakikada Arshavin'in golüyle maçı kazanan Arsenal biraz olsun rahat nefes aldı.Ligin 5. haftasında Blackburn deplasmanda Arsenal ilk yarıda 1-2 öne geçmesine rağmen 18 dakikada yediği üç golle 4-2 geriye düştü ve maçı da 4-3 kaybetti.Arsenal ilk haftalara göre iyi top oynuyordu ama şanssızlıkları aynen devam ediyordu.Tottenham deplasmanında 2-1 lik yenilgi alarak iyiye doğru gitse de sonuç anlamında istiskrarsız görünüşünü değiştiremedi.


Tottenham yenilgisi sonrası Arsenal Sunderland galibiyeti ile galibiyet serisine başlayacaktı.Sunderland'ı 2-1, Stoke City'i 3-1, Chelsea'yi 5-3 ve son olarak West B.'i 3-0 yenerek 4 maçtır galip geliyor Arsenal.Bu 4 maç içinde en önemli galibiyet hiç şüphesiz Chelsea maçı idi.Van Persie'nin etkili olduğu maçı kazanmasını bilen Arsenal zirve yarışındaki rakiplerine karşı ilk galibiyetini almış oldu.

İlk 7 maçlık periyotta Arsenal 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi aldı ve attığı gol ortalaması 1.43, yediği gol ortalaması 2.28.Son 4 maça baktığımızda ise 4 de 4 yaptı ve 13 gol attı(ortalama 3.25), 5 gol(ortalama 1.25 yedi.Bu rakamlar Arsenal'in durumunu çok net ortaya koyuyor.Arsene Wenger sezon başındaki çaresiz olmasından dolayı takım kötü yoldaydı ama Wenger bir çözüm yolu buldu ve takımı doğru yola sokmasını bildi.Arsene Wenger sezon başında alınan kötü sonuçlar sonrasında kendisini istifaya çağıranlara çok keskin bakıyordur şu an.Bir takıma yeni gelen her teknik adam önce şunu söyler.Yeni takımız o yüzden uyumun sağlanması zaman alabilir.Arsene Wenger de bunu bildiği için kendinden emin bir şekilde eleştirilere göğüs  gerdi ve takımı şu naki haline getirmeyi başardı.

Arsen Wenger'in yüzü artık gülüyor ve Mustafa Denizli vari bir açıklama ile takımına olan güveni belirtiyor.“İlk maçlarda istemediğimiz mağlubiyetler aldık ancak son haftalarda oldukça iyiyiz. Manchester City özellikle Tottenham ve Manchester United deplasmanlarında çok etkileyici sonuçlar aldı. Ancak biz böyle oynamaya devam edersek Aralık ayının sonuna doğru aradaki puan farkını indirebiliriz.Şu ana kadar kimseye yenilmediler ancak bu, hiç yenilmeyecekleri anlamına gelmiyor. Bizim hedefimiz 17 Aralık’ta onlarla yapacağımız karşılaşmaya kadar aradaki puan farkını kapatmak ve o maçta rakibimizi yenip liderliği ele geçirmek.”Arsene Wenger'in  dediği olur mu bilemem ama Arsenal sezon başındaki ölü toprağını üzerinden atmışa benziyor.Bu sezon şampiyonluk zor olabilir ama yine zirve yarışında olacaklardır diye düşünüyorum.Arsene Wenger artık yenilgilerden sonra kara kara düşünmüyor, başı dik bir şekilde takımın mücadelesini izliyor.Arsene Wenger'e de bu yakışır zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder