7 Kasım 2011 Pazartesi

Barcelona Yenilgisi Sonrasında Düşüş Kaçınılmaz Oldu


Sezona başlarken Forlan, Agüero, Ujfalusi ve De Gea gibi önemli oyuncularını kaybeden diğer tarafta Arda Turan, Diego, Silvio, Adrian ve geçen sezon Avrupa Ligi'nin gol kralı Falcao'yu kadrosuna katan Atletico Madrid hedef olarak Barcelona ve Real Madrid ile birlikte zirve yarışında olmayı koymuşlardı.En azından söylemler o yöndeydi.

La Liga'daki ilk iki maçlarında istedikleri sonuçları alamadılar.İlk hafta evlerinde Osasuna aile 0-0 beraber kaldılar.İkinci hafta ise Valencia deplasmanında 1-0 lık yenilgi aldılar.İki haftada kaybettikelri 5 puan sonrası 3. hafta evlerinde Racing'i 4-0 yenerek ligdeki ilk galibiyetlerini aldılar.Bu maçta yeni transferlerin uyumu Atletico Madrid cephesini sevindirmişti.4. haftaya gelindiğinde evlerinde Sporting'i konuk ettiler.Sporting'e de Racing karşısında uyguladıkları tarifeyi uyguladılar ve 4 hafta sonunda 7 puana ulaştılar.

Takıma yeni gelen oyuncuların, özellikle Falcao, göstermiş oldukları performans ligin 5. haftasındaki Barcelona maçı öncesi takımı umutlandırıyordu.Sezon öncesi koydukları hedef doğrultusunda bu maç çok kritikti.2 maç üst üste kazandıkları için kendilerine olan güvenin artması sonucu barcelona ile baş edebileceklerini düşündüler.

5. hafta mücadelesi başladığında işler Atletico Madrid'in istediği gibi gitmedi.Barcelona maçın ilk dakikasından itibaren topa sahip oldu ve Atletico Madrid'in yarı çizgiyi geçmesine izin vermedi.Hal böyle olunca atletico Madrid dayanamadı ve sahadan 5-0 mağlup ayrıldı.Maç öncesi düşüncelerine bakarsak 5-0 lık yenilgi Onlar için tam bir faica oldu.

Küçük takımlar Barcelona karşısında aldıkları farklı yenilgileri kafalarına takımıyor olabilirler ama hedefi büyük olan bir takım olan Atletico Madrid bu yenilginin etkisinden kolay kolay kurtulamadı.Bu ağır yenilginin ardından çıktığı 4 maçta 3 beraberlik(Sevilla, Granada, Mallorca), 1 yenilgi(A.Bibao) aldılar.Bu 4 maçta sadece 1 gol atabildiler.

İşler kötü giderken, gol sıkıntısı çekerken Atletico MAdrid'in imdadına Zaragoza maçı yetişti.Adrian'ın iyi maç çıkardığı, Arda Turan'ın bir asist yaptığı maçta Zaragoza'yı 3-1 yenerek 5 maç sonra galip gelmeyi başardılar.Tam işler yolunda girdi diye düşündükelrinde Getafe deplasmanında hiç ummadıkları bir yenilgi alarak sezon içindeki inişli çıkışlı performanslarını bir kez daha gösterdiler.

Zirve mücadelesinde yer almayı hedefleyen takım iken bir anda zirveden uzaklaştılar.11 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 13 puan topladılar.14 gol atıp 14 gol yediler.Artık bu noktadan sonra ilk 4'e girmeye çalışacaklardır.Ama bunu yapabilmeleri için deplasmanda da maç kazanmayı başarmalılar.Deplasmanda oynadıkları 5 maçın 4'ünü kaybetmiş Atletico Madrid.Kaybetmek bir kenara gol bile atamıyorlar.Sadece 2 gol atabilmişler.

Milli maçlar arası yakından takip ettiğimiz Atletico Madrid'e yakından bakmak istedim.Sezon başında Arda Turan'ın etkisiyle maçlarını izlediğimiz Atletico Madrid zirveden giderek uzaklaşıyor.İstikrarsızlıkları en büyük tehlike.Evlerinde gösterdikleri performansı deplasmana da taşımayı bilirlerse üst sıralara doğru çıkma şansı yakalayabilirler.Milli maçlar arasından sonrasında 20 Kasımda evinde Levante ile, 27KAsımda ise MAdrid derbisinde Real Madrid ile karşılacaklar.Bu iki maçtan 6 puan çıkarmayı başarırlarsa tekrardan kendilerine gelirler diye düşünüyorum.Umarım bir çizgi tutturup ilk 4 mücadelesinde kendilerine bir yer bulurlar.

2 yorum:

  1. Arda iyi niyetiyle topa müdahale etmek istedi ama penaltıya sebebiyet verdi. Güçsüz ya da kötü bir takım değiller ama biraz yumuşak bir takım olmuşlar diyebiliriz. Birkaç iyi transferle olmuyor bu işler, kesinlikle zaman lazım.

    UnionClub

    YanıtlaSil
  2. Haklısın.Bence Barcelona maçı olmasaydı A.Madrid daha üst sıralarda olabilirdi.Zaman her şeyi ilacı boşuna dememişler.

    YanıtlaSil