13 Ekim 2010 Çarşamba

Krampon Haberleri - 4

Kahramanmaraş'ta karşıt görüşlü taraftarların çatışmasında 74'ü erkek toplam 74 taraftar çeşitli yerlerinden yaralandı. Durumu kahır olan ve hastaneye kaldırılan iki taraftar ise tüm çabalara rağmen eş dırdırından kurtarılamadı.

KRİZ 46'NCI DAKİKADAN ÇIKTI

Karşıt görüşlü taraftarların anlaşamadıkları konunun "46'ncı dakika şovu" olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre Kahramamaraşspor tribünleri 46'ncı dakika şovu için 'İlk yarının uzatma dakikalarında yapılsın' ve 'İkinci yarının hemen başında yapılsın' diyen iki ayrı gruba bölündü. Bu bölünmenin tribün ile sınırlı kalmadığı tüm şehrin ilk yarıcılarla, ikinci yarıcılar diye kutuplaştığı da gelen bilgiler arasında.

KIZ BİLE VERMİYORLAR

İlk yarıcıların Maraş'ta çoğunluğu oluşturduğu, artık ders kitaplarına "46'ncı dakika şovu ilk yarıda gerçekleştirilir" ibaresinin konulduğu da belirtiliyor. 46 inancının nüfus kağıtlarına yazılmasının da şehrin ileri gelenleri tarafından ciddi ciddi tartışıldığı bildirildi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, ikinci yarıcı ve ilk yarıcıların birbirlerine artık kız alıp vermediğini söyleyerek, "İşler çığrından çıktı, bu dış mihrakların işi. Futbol zaten İngilizlerin bize bir oyunu" diye konuştu.

YANDAŞ MEDYASI OLUŞTU

Konu hakkında ortak bir açıklama yapan vali ve belediye başkanının "46'ncı dakika şovu ilk yarıda yapılmalıdır. Neden bilmiyoruz ama böylesi sanki daha iyi" demesinin ardından Kahramanmaraş medyasında da dengeler değişti. Yüksek tirajlı Yavaş Maraş, Maraş Değili gazeteleri ilk yarıda şov yapmanın kansere iyi geldiği ile ilgili yazı dizileri hazırlarken, Premier Lig'in haklarını satın alan yerel TV kanalı, maçların sadece ilk yarılarını yayınlamaya başladı.

SUÇLULAR CEZASINI BULDU

İkinci yarıyı savunan kesimin ileri gelenleri ise şehrin ilk yarıcılar tarafından yönetildiği, ilk yarıcıların polis teşkilatından yargıya kadar her yere hakim olduğunu hakkında makaleler ve kitaplar yazdılar. Bu kişiler Adıyamanspor taraftarı oldukları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çatışmaların ardından dün akşamüstü olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, Kahramanmaraş'ta otomobillerin plaka takmamasına karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder