7 Ekim 2010 Perşembe

Krampon Haberleri - 2



Türk Futbol Federasyonu, teknik direktörler için yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. İki ayda iki süper lig takımından koşarak kaçan Bülent Uygun sonrası teknik adamlara istifa kotası getirilmesine karar verildi. Bosman'dan esinlenilerek "Bülent Başkan" kuralı olarak adlandırılacak yeni düzenlemede ilginç maddeler bulunuyor.

Buna göre;
  • Teknik direktör 1 sezonda en fazla iki takımdan istifa ederek ayrılabilir. Bu iki takım aynı olamaz. Bu iki takımın başkanı İlhan Cavcav olamaz.

  • Teknik direktörlerin işine son verirken kulüpler 2+1 kuralına göre hareket edecektir. Teknik direktörler 1 sezonda en fazla iki kere kovulabilir. Kulüpler 'İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık' diyen teknik adamlar için +1 kontenjanını kullanma hakkını saklı tutar.

  • Taraftarların 1 aylık süre zarfında toplu şekilde 3 kere istifa diye bağırdığı teknik direktörün sözleşmesi otomatikman fesh olmuş sayılır. Taraftarların 1 sezonda en az 1 kere 'istifa' diye bağırmadığı yönetimler ise olağanüstü kongreye gitmekle mükelleftir.

  • Mircea Lucescu'nun Türkiye'de herhangi bir takıma, Abdullah Avcı'nın Galatasaray'a, Ronaldinho'nun da Fener'e gelip gelmeyeceği her sezon başında yazılı olarak kesin hükümlere bağlanacaktır. Aksi yönde haber yapan gazetelerin tirajlarının yarısı resmi gazeteye devredecektir.

  • Maçın ilk dakikasında tüm yedek kulübesini ısınmaya göndermesine rağmen ölse bile 75'ten önce oyuncu değiştirmeyen teknik direktörler hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet yolu açıktır.

  • Hakemler hakkında hiç konuşmayan ama üzerlerinde sürekli aşırı baskı kuran teknik adamlar hakem olarak Bank Asya liginde zirveye oynayan takımların maçlarına atanacaktır. Uygulamanın ilk kez Tolunay Kafkas üzerinde denenmesi öngörülmektedir.



  • Öte yandan Süper Lig'in çok takımlı bir futbol turnuvası olduğunun, Kavak Yelleri dizisi olmadığının altını çizen Federasyon yetkilileri sürekli takım değiştiren yerli ve yabancı teknik adamlar için de yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu belirtti.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder