16 Eylül 2011 Cuma

Kirilenko Masaya Yumruğunu Vurdu



Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son çeyrek final maçında Rusya ile Sırbistan karşı karşıya geldi.Rusya maçı resimdeki oyuncu sayesinde kazandı ve yari finale çıktı.Kirilenko eski günlerinden bir performans gösterdi dün.Oynadığı 27 dakikada 14 sayı 11 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 2 blok yaptı ve galibiyette büyük rol oynadı.Kirilenko kenardayken zorlanan Rusya, takımın lideri oyuna girince takımdaki rahatlama sayesinde hücumda gayet iyi oynadı.Kirilenko'nun sahada olması Rusya için çok şey anlamına geliyor. Zaten bir takımın lideri oyuna böyle etki yapabilmeli.

Yenilen tarafa geldiğimizde Sırbistan'da Teodosic maçı 9 top kaybı ile tamamladı ve Rusya'ya yarı final yolunda yardımcı oldu.Teodosic 20 sayı atsa da yaptığı 9 top kaybı ile takıma oldukça zrar verdi.Sırbistan Tepic'i hiç kullanamamasının sıkıntısı oldukça çekti.Eğer Tepic'i kullanabilseydi Sırbistan yarı finale çıkabilirdi.

Rusya yarı finale çıkarak olimpiyata gitmek için eleme maçı oynamayı garantiledi.Sırbistan ise klasman maçları oynarak olimpiyata gitmek için eleme maçı oynama hakkı kazanmaya çalışacak.Sırbistan'ın bugün Yunanistan'ı yenmesi yeterli olacaktır.

Turnuva daha da güzelleşti.Bir tarafta mücize yaratan Makedonya İspanya ile karşılacak.Diğer tarafta iki NBA yıldızının liderliğini yaptığı iki takım olan Rusya ve Fransa finale çıkmak için mücadele yapacak.2 güzel yarı final maçı bizi bekliyor.

Bugünün maç programı;

15.00 Yunanistan - Sırbistan

17.30 İspanya - Makedonya

21.00 Fransa - Rusya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder