8 Şubat 2012 Çarşamba

Levante Dayanabilecek mi?


Kim ne derse desin bu sezon La Liga'nın en büyük sürprizi Levante.Sezon başında öyle bir giriş yaptılar ki kendileri bile şaşırdı.Acaba hayal dünyasında mıyız diye kendilerine sormaya başladılar.Ama aldıkları sonuçlar gerçekti ve birinin sihirli dokunuşuyla birlikte başka bir noktada buldular kendilerini.İlk 9 maçta 7 galibiyet alarak kısa bir süre de olsa liderliğe yükseldiler.Liderlik koltuğu nasıl bir şeymiş öğrenmiş oldular.

Saat gece 12'yi geçince Levante acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldılar.İlk 9 maçtaki sonuçları sanki başka bir takım almış gibi işler bir anda değişti.Sonu güzel bitecek rüyadan uyanıp hayatın zorluklarıyla birden yüzleşince bocalama dönemine girdiler.Sezona girdikleri performansın aksine son 12 maçta sadece 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldılar.Ama yerlerine bakacak olursanız hala ilk 4 içerisindeler ve alt sıralardan rakipleri daha yeni yeni yakalamaya başladı Levante'yi.A.Bilbao, A.Madrid ve Espanyol takımlarından 4. sırayı çalmak çok zor olacaktır.Zaten Levanteli futbolcuların amacı 4. olmak değildir diye düşünüyorum.Çünkü sezon başında koydukları ligde kalma hedefini gerçekleştirmek için uğraşacaklardır.Her ne kadar 4. sırada olsalar da düşme potası ile arasında sadece 10 puan var ve daha oynanacak 17 haftayı hatırlatırım.

Geçen sezon birçok takımın dahil olduğu küme düşmeme mücadelesinin bir benzerini bu sezon da yaşayacağımız düşünüyorum.Bu anlamda Levante'nin ilk 9 maçta almış olduğu 23 puan kendisi bu haftaya kadar idare etti.Belki birkaç hafta daha üst sıralarda yer alacaklardır.Yalnız haftalar ilerledikçe alt sıralara yaklaştıkça puan almaları gereken maçlar gelecektir diye düşünüyorum.Asıl o zaman alınacak galibiyetler değerli olacaktır.Eğer iyi başlangıcın ardından küme düşerlerse hakikaten yazık olur.Sezon öncesi elbette düşme adaylarından biriydi ama böyle başlangıçtan sonra düşmesi üzüntü verici olur.

Ara ara fırtınalı maç trafiğine girecek olan Levante'ye başarılar diliyorum.Sezon başındaki güzel başlangıcın ödülü düşmek olmamalı diye düşünüyorum.Umarım bu sezon ligde kalmayı başarırlar.La Liga'nın böyle sürpriz çıkışlar yapacak takımlara ihtiyaç var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder