23 Eylül 2010 Perşembe

Phil Jackson'dan Uyarı


NBA'de geri sayım devam ediyor.Merakla Lebron-Wade-Bosh üçlüsünün neler yapacağı bekleniyor.Bu konuda NBA tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Phil Jackson kendinden beklenen bir açıklamada bulunmuş.

"Kadrolarına çok yetenekli oyuncular eklediler. Sahip oldukları yeteneklerden hiç şüphe yok. Fakat, yetenek her zaman kazandırmaz. En iyi takım oyununu sahaya yansıtan şampiyonluğa ulaşacak. Biz iyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak Miami çabuk bir şekilde takım olmayı başarabilirse şampiyon olabilirler.NBA’in en iyi 3 skoreri Wilt Chamberlain, Elgin Baylor ve Jerry West, 4 sezon aynı takımda oynadı ve hiç şampiyonluk kazanamadı. Şampiyonluk için sadece skorer oyuncular ya da yetenek yeterli değil. Mutlu sona ulaştıran esas nokta takım oyunu.”

Ben de Phil Jackson gibi düşünüyorum.Çünkü günümüzde takımların başarılı olabilmesi için takımda yıldızların olmasına gerek yok.Yeterli derecede takım oyununu sergileyen takımlar başarılı olabilir ancak.Bu iyi bilen Phil Jackson da bu uyarıyı yapmış.Miami'de beklenen sorun topun paylaşımı.Kritik anlarda top kimin elinde olacak.Biliyoruz ki bu üç yıldız da topun kendilerinde olmasını istiyorlar ve top paylaşma istekleri yok gibi.O yüzden Miami hakkında birşeyler söyleyebilmek için biraz zaman gerekecek gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder