5 Temmuz 2012 Perşembe

Sol Taraf Alba'ya Emanet

Barcelona sağ tarafta Dani Alves'in etkinliğini sol tarafta sağlamakta zorlanıyordu.Abidal sol bekte iyi işler yapsa da daha çok savunma tarafında olduğu için sol taraf sağ tarafa göre az işliyor görüntüsü veriyordu.Barcelona bu sorunu Jordi Alba transferi ile çözmek istedi ki doğru bir karar diye düşünüyorum.Barcelona alt yapısında yetişmiş bir oyuncu kendisi açısından en büyük avantaj.İspanya Milli Takımı'nda birçok Barcelonalı ile oynamasında ötürü de Barcelona'ya kolayca adapte olacağı aşikar.Alt yapıdan yetişen bir oyuncuyu gönderip sonrasında 14 milyon avroya almak dışında bu transferde her iki taraf da kazançlı çıkacaktır.Hayırlı olsun diyelim.

2 yorum:

  1. Bir ara G. Bale dedikodusu çıkmıştı, oha demiştim :) Önemli bir yere değinmişsin, Barça'nın sol kanadı artık daha iyi, merakla bekliyorum sezonu.

    YanıtlaSil
  2. Alba güzel futbolcu, hatta Barcelona açısından Bale'dan sonra alınabilecek en iyi sol bek Alba.

    Fakat Barcelona'nın minimum defans maksimum ortasaha felsefesinde Abidal daha güvenli oyun tarzıyla defansın az kişi yakalanmasını engelliyordu. Şimdi Alba'nın da ileri çıkışlarında arkasında geniş alanlar bırakma ihtimali doğacak ve Barcelona açısından kontra-atağa yönelik oynayan takımlarda sorun var gibi gözüküyor. İspanya Liginde daha önce Bilbao ve Valencia bu bakımdan Barça'yı bayağı zorlamıştı. Real Madrid hep bu sistemle oynuyor zaten. Bakalım Guardiola'dan sonra Tito defansif olarak nasıl bir anlayış benimseyecek.

    Ayrıca benzer örnek olması açısından; Andre Santos Alba tipinde sürekli çıkan bir isimken, Ziegler daha defansif daha az çıkıyordu. Böylece hızlı rakiplere karşı dengesiz daha az yakalandı bu sene Fenerbahçe.

    YanıtlaSil