2 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir Rol Modelin Olması Önemli


Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500m yarışında duble yapan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut başarılarından sonra yaptıkları basın açıklamalarında Aslı Çakır Alptekin önemli bir şeye değinmiş.

“Süreyya Ayhan, Türkiye’de atletizmin kaderini değiştirdi. O başarıyorsa biz de başarabiliriz dedik. Ben de kendime inandım. Bu sayede Türkler son zamanlarda iyi dereceler elde etti. Gelecekte de gençlerimiz var. Umarım ileride bütün podyumu Türkler paylaşır.” 

İşte tüm mesele bu diye düşünüyorum.Sporda bir yerlere gelmeye çalışan ülkeler için bir rol model gerekiyor ki rol modelin başarıları gençlere ilham kaynağı olsun ve onlar da spora başlasınlar.Süreyya Ayhan hakikaten bir dönem göğsümüzü kabartmak ile kalmadı üstüne bir de gençlerimizi spora yönlendirdi.Aslı Çakır Alptekin de buna değinerek bir rol modelin ne kadar önemli olduğunu söylüyor.Bliyoruz ki Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un dublesini gören gençler, çocuklar atletizme yönelecektir.Bu tür başarılar bizim için bu yüzden çok önemli. Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u hem bizlere mutluluk yaşattıkları hem de rol model olma yolunda ilerledikleri için teşekkür ediyorum.Yolunuz açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder