6 Nisan 2013 Cumartesi

Bayern Mutlu Sona Ulaştı


Şampiyonluğu son iki sezon Dortmud'a kaptıran Bayern bu sezon domine ettiği ligde 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.Sezon başında kadrosuna eklediği isimlerle lige güçlü bir şekilde giren Bayern bu sezon 28 lig maçında sadece 13 gol yedi ve inanılmaz bir defans örneği gösterdiler.

Bayern ligde oynadığı 28 maçta da gol atmayı başardı ve aldığı 24 galibiyetin birçoğu da farklı oldu.Kazanılan maçlarda atılan ilk gol ve ikinci gol dakikalarına baktığımızda farklı galibiyetleri doğal karşılayabiliriz.Bayern ligde sadece 7 maçta ilk yarıda gol bulamadığını göz önüne aldığımızda ilk golün geldiği dakikanın ortalama 36. dakika olması şaşırtıcı değil.

Bunun yanında atılan ikinci gol dakikalarına baktığımızda ortalamanın 54 olduğunu görüyoruz ki Bayern'den 2 gol yiyip maçtan puan oldukça zor olduğunu kabul edersek Bayern'in ligi domine etmesini anlayabiliriz.22 maçta 2 veya daha fazla gol atan Bayern 70. dakikadan sonra kendisine fazla bir iş bırakmamış.15 maçta 70. dakikayı görmeden Bayern ikinci golü bulmuş.

İlk gol ve ikinci gol istatistikleri böyle iken Bayern'in 6 hafta kala ligi domine ederek şampiyonluğa ulaşması son derece normal.İki sezon ara verdikten sonra gelen şampiyonluk sezon sonunda ayrılacak olan Jupp Heynckes için de güzel bir ayrılık hediyesi olmuştur.Tabiki Heynckes'in asıl amacı şampiyonlar ligini kazanmaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder