15 Haziran 2012 Cuma

Fenerbahçe'nin ŞL'de Olası Rakipleri


Fenerbahçe 2011 - 2012 sezonunu Galatasaray'ın ardından ikinci tamaladığı için gelecek sezon şampiyonlar liginde mücadele edecek.Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi macerası 3.turdan itibaren başlayacak.Fenerbahçe 2008 yılında çeyrek final görmesinin avantajı ile 3.turda seri başı olacak.Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri C.Brugge, FC Vaslui, Feyenoord ve Motherwell gözüküyor.3.turda Motherwell veya FC Vaslui takımlarından biri gelirse daha rahat bir tur olacağını düşünüyorum.Belçika'dan C.Brugge ve Hollanda'dan Feyenoord gelmesi durumunda Sergen Yalçın misali sıkıntı olur.Özellikle iki sezon önce küme düşme korkusu yaşayan ama sonrasında toparlanarak geçen sezon şampiyonlar ligi bileti alan Feyenoord gelirse işimiz zor olur diye düşünüyorum.

Fenerbahçe 3.turu geçmesi durumunda 4.turda seri başı olmama olasılığı var.Şöyle ki şayet 3.turdaki seribaşı olan takımlar yani Fenerbahçe ile birlikte Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kobenhavn 3.turda sıkıntı yaşamadan 4. tura çıkmayı başarabilirlerse Fenerbahçe seri başı olma şansını kaybediyor.Olası rakipleri ise Braga, Spartak Moskova, Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kobenhavn takımları olacak.Türk takımlarının belalısı durumundaki Dinamo Kiev ve komşu ülkeden Panathinaikos dışında bu tur için iyi rakipler olarak gözüküyor.

Fenerbahçe'nin 4.turda seri başı olması durumuna gelecek olursak öncelikle Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kobenhavn takımlarından en az birinin 3.turda elenmesi gerekiyor.Bu olasılık zor ama yine de imkansız değil.Diyelim ki Fenerbahçe seri başı oldu.O zaman Fenerbahçe'nin rakipleri kimler olacak?Udinese, Lille, Malaga ve Borussia Mönchengladbach...Bu dört takım Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kobenhavn takımlarından biri elendiği takdirde rakip olmaya aday.Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kobenhavn'den iki takım elendiği takdirde Udinese'den, üçü birden elendiği takdirde Udinese ve Lille'den kurtulmuş olacağız.

Fenerbahçe'nin 4.turda seri başı olması ve olmaması durumlarına bakacak olursak sanki seri başı olmadığımız bir 4.tur daha rahat geçecek bizim açımızdan.Siz seri başı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ama ben açıkcası İtalya, İspanya, Almanya ve Fransa'nın 3. veya 4. leri ile karşılaşmak istemem.Dolayısıyla umarım 3. turda seri başı olan tüm takımlar 4.tura çıkmayı başarır.Yoksa işimiz zorlaşır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder