30 Ocak 2013 Çarşamba

Samet Aybaba'nın Hataları


Her teknik adam kendi oyun anlayışını takıma aşılamak için o anlayıştan hiçbir şekilde vazgeçmez ve uyumun sağlanabilmesi için hep aynı oyuncularla oynamaya çalışır.Eksikler olduğunda ise başka bir oyuncuyu oynatarak sistemin aynı şekilde işlemesini isterler.Eğer teknik adamın kafasındaki düşünce ile oynatacağı futbolcular denk düşerse ortaya başarılı bir performans çıkar.

Samet Aybaba bu sezon Beşiktaş'a oynattığı oyun ve çıkardığı 11 üzerindeki ısrarını maalesef derbilerde göremedik.Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray derbisinde sahaya değişik 11ler çıkartarak takımını alışılmışın dışında oynatmaya çalıştı ama istediğini alamadı.Kadro derinliğinin olmamasından dolayı bazı oyuncuların oynayamayacak olması oyun stratejisinin değiştirilmesi zorunlu olabilir ama sezonun başından beri oynattığı sistemden 4 taşı yerinden oynatmak özellikle derbi maçlarında doğru bir karar olarak durmuyor.Özellikle Fenerbahçe maçından sonra Samet Aybaba'nın aynı hatayı yapmayacağını düşünüyordum ama Galatasaray maçında bir kez daha değişik kadro yaparak yine maçı kendisinden uzaklaştırdı.

Samet Aybaba bu hatalarından ders çıkartarak son derbisinde takımını alışılmış düzende sahaya sürer mi göreceğiz.Umarım hatalarından ders alır da keyifli bir derbi izleriz.

1 yorum:

  1. Bir takım bir oyun sistemini becerirken başka bir oyun sistemini becremeyebilirmi. Samet aybabanın beşiktaşında bu sorunun cevabı hayır. peki bunu daha kalitesiz takımlar başarabiliyorsa beşiktaşın bu açıdan sorgulanması gerekir. Benim inancım bir takım tüm oyun sistemlerini değilsede birkaç oyun sistemini becerebilir.

    beşiktaş sene başında Feda diyerek başladı. Şimdi geldikleri nokta ise çok farklı. Şu sorunun cevabının verilmesi gerekiyor beşiktaşta. sene sonunda neyi başarı olarak görüyoruz. Tabelamı yani ligi kaçıncı bitirdiğimizmi. Gelişim sağlamış oyuncularmı. Gelişim sağlamış genç oyuncularmı. Oturmuş bir oyun sistemimimi. Beşiktaş gibi bir sezona sorunlu giren bir takımın oyun planında bu yılki oyun planının yanında oyunu kontrol edebilmek gibi bir oyun planıda koyamamışsa böyle bir kazanım yoksa ,beşiktaş sene sonunda ligi nasıl bitrmiş olursa olsun bence başarısızdır. Çünkü krizdeki beşiktaşın geleceği ligi kaçıncı bitireceğinden çok geleceğe nasıl bir miras bıraktığıyla alakalıdır. Bu mirasda oyun planı ,karakter ve kazanılan oyuncular ve genç oyunculardır. öncelik bunlar olmalıdır. yoksa dimyata pirince giderken eldeki bulgurdanda olunabilinir. Sonra boşu boşuna geçmiş bir sezon geçirmek daha kötü olacaktır.

    YanıtlaSil