8 Ocak 2013 Salı

Messi'den Rekor & Stoch'dan Yılın Golü



Lionel Messi rekorları kırmaya devam ediyor.Iniesta İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşması, Ronaldo'nun Real Madrid ile La Liga'da şampiyon olması Lionel Messi'yi geçmeye yetmedi.2012 yılına bakıldığında Lionel Messi bir başarı elde edemedi ama 2012 yılında attığı 91 gol ile yine kendisinden bahsettirmeyi başardı.Lionel Messi kupa kazanamasa da kendinden bahsettirmeyi, ödülleri toplamayı bir şekilde başarıyor.Ronaldo giderek daha da bozulmaya başlıyor ama yapacak bir şey de görülmüyor.Lionel Messi'yi tebrik ederiz.


2012 yılının en iyi golü ödülü ise tanıdık bir isme gitti.Gençlerbirliği maçında attığı gol ile bu ödülü alan Miroslav Stoch'u tebrik ediyoruz.Ödülü kazananın açıklandığı andaki heyecanı insanı gülümsetecek cinstendi.Bir ara ceketinin düğmesini ilikleyemeyecek sandım ama son anda toparladı.Kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz.



Yılın 11'i de belli oldu.Oyuncuların tamamı İspanya'dan seçildi.Real Madrid ve Barcelona'da oynayan oyuncuların dışında sadece A.Madridli Falcao var ilk 11'de.İspanya futbolunun yükselişi ortada ama ilk 11'in tamamının İspanya'dan seçilmesi adil oldu mu diye düşünmek gerekir.Eleştiriler olacaktır muhakkak.


Bu arada yılın oyuncusu ödülü için kaptanların ve teknik adamların kimlere oy verdiğini buradan bakabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Türkiye adına oy verenler emre belözoğlu ,abdullah avcı ve selçuk manav. her üçüde ronaldoya oy vermişler. içlerinden sadece biri messiye oda 3.sırada oy vermiş. Türkiyedeki ronaldo lobisi işe yaramış görünüyor. Bide şu tavrımız yokmu dünya bilmiyor biz biliyoruz.

    yetenekli dediğimiz kendi oyuncularımıza bakınca seçimlerimizi daha iyi anlayabiliyor insan. Batuhan karadeniz ,sercan yıldırım hala yetenekli oyuncularımız bizim

    YanıtlaSil