8 Mart 2013 Cuma

Her Puan Önemli


Uefa sıralamasında Türkiye'nin rakiplerinden İsviçre'nin Basel ile puan toplaması bizim açımızdan iyi olmuyor.Bu sezon için 12. sırada bitirmeyi başardık gibi gözüküyor.Yani 2014/2015 sezonunda da lig şampiyonumuz direk olarak şampiyonlar ligine katılacak.

Gelecek sezona geldiğimizde 2008/2009 sezonunda alınan puanlar çıkarıldığında Türkiye 13. sıraya geriliyor.Yani şampiyonların direk gittiği potadan çıkıyor.Rakiplerimize baktığımızda Yunanistan, İsviçre, Avusturya'yı görüyoruz.Puanlara baktığımızda da çok yakın olduğunu ve her bir galibiyetin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Bu sezon rakiplerimizden sadece İsviçre yoluna devam ediyor.Basel Avrupa Ligi'nde ilk maçta Zenit'i 2-0 yenerek avantaj elde etti ve turu geçmesi muhtemel.Türkiye'ye baktığımızda Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ilk maçtaki avantajını değerlendirirse turu geçeceğini söyleyebiliriz.Diğer taraftan ilk maçta istediğini alamasa da Galatasaray'ın Schalke'yi eleme ihtimali var.

Gelecek sezon İsviçre ile puanlarımız çok yakın olacağından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kalan maçlarını kazanarak bir üst tura çıkmaları ve Basel'in çeyrek final görememesi bizim için hayırlı olacaktır.Son yıllarda alınan kötü sonuçlar nedeniyle avrupa'daki yerimizi kaybetmek ile karşı karşıya kaldığımız bu dönemde sıkıntı yaşamamız için temsilcilerimizin oynayacakları maçlar çok kritik olacak.Umarım bizi sıkıntıya sokacak sonuçlar ortaya çıkmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder