4 Aralık 2011 Pazar

4. Kategorinin Geleceği



Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta maçları öncesi 4. kategoriden gelen takımların ne durumda olduklarına bir bakalım.Bu sezon 4.kategorideki takımlar için oldukça verimli geçiyor.Şöyle ki;
  • 4.kategorideki 8 takımdan 3 takım kesin olarak elendi.D.Zagreb, O.Galati ve Genk son maça hiç umutları olmadan çıkıyorlar.
  • Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel gruptan çıkmayı garantiledi.Şampiyonlar Ligi'nde yollarına devam edecek.
  • Viktoria Plzen büyük ihtimalle grubu 3. tamamlayacak ve Avrupa Ligi'nde şansını deneyecek
  • İtalyan ekibi Napoli 5 maç sonunda grupta 8 puanla 2.durumda.Son maçta Villarreal ile karşılaşacak.Hiç puanı olmayan Villarreal'i yeneceklerini düşünüyorum.Yollarına şampiyonlar ligi'nde devam edeceklerdir.
  • 5 hafta sonunda grupta son sırada olan B.Dortmund eğer Marsilya'yı evinde dört farklı yenerse 3.lüğü garanti.Eğer Arsenal Olympiakos'u yenerse Dortmund 2. olarak gruptan çıkar.Diğer ihtimallere hiç girmiyorum.Çünkü çok karışık.Maçtan önce bahsederim.
  • Ve temsilcimiz Trabzonpsor ilk defa katıldığı şampiyonlar liginde gruptan çıkmak üzere.Lille deplasmanında alacağı beraberlikle gruptan 2.olarak çıkacağını düşünüyorum.CSKA Moskova Inter karşısında galip gelmemesi gerekiyor tabi ki.
Özetlemek gerekirse 1 takım kesin olarak gruptan çıktı.2 takımın gruptan çıkma şansları oldukça yüksek.1 takım yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.1 takımın ise durumu belli değil  ama Avrupa Ligi olabilme ihtimali yüksek.Yani 4. kategoriden 5 takım yollarına devam edebilir.Bu rakam geçen sezon sadece 2 idi.Twente ve Rubin Kazan gruplarında 3. olarak Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye devam etmişler.Bu sezon ise 3 şampiyonlar ligi, 2 Avrupa Ligi yolculuğu olabilir.Bunun Platini'nin getirdiği sistemin bir sonucu olarak değerlendirirsek Platini'ye teşekkür etmemiz gerekir.Bundan sonra 4.kategorideki hiçbir takım kolay lokma olarak gözükmez umarım.Gruplar tahmin edilemez bir hal alır.Bu sezon bu durumun ilk adımı olarak görebiliriz.Bakalım son maçlar sonrasındaki görüntü nasıl olacak.3 ŞL - 2 AL de olabilir, 1 ŞL - 2 AL de olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder