16 Mayıs 2013 Perşembe

Arka Direk Savunması


Avrupa Ligi'nde finalde Benfica'yı son dakika golüyle yenerek şampiyon olan ve avrupada üst üste ikinci şampiyonluğu yaşayan Chelsea'de galibiyet golünü getiren bir duran toptan geldi.Defans oyuncusu Ivanovic'in arka direğe hareketlenerek kendisine alan yarattıktan sonra iyi yükselerek attığı gol ile yarı final mücadelesinde Fenerbahçe'nin Benfica karışısında bulduğu gol arasında benzerlikler vardı.

Benfica duran toplarda genellikle ön direk savunmasına ağırlık verdiği için arka direk savunması ikinci plana atılıyor ve arka direk savunması için hava hakimiyeti daha düşük oyuncuları koyuyorlar.Yarı final ilk maçını hatırladığımızda Fenerbahçe zaman zaman kornerlerini arka direğe kullanarak kendisine fırsat yaratmaya çalıştı ve birinde de arka direk savunmacısının hatasını iyi değerlendirerek gol bulmayı başardı.

Günümüz futbolda duran topların önemi ortadayken Benfica'nın bu tercihinin üzerine gitmek rakip takım için yapılması gerekenler listesinin başında olması gerekir.Dün oynanan final maçına baktığımızda son dakikada kullanılan kornerde Ivanovic arka direğe hareketlendi ve top kendisine gönderildive yine Fenerbahçe maçındaki arka direk savunma zaafiyeti ortaya çıkmasıyla Ivanovic bu fırsatı iyi değerlendirdi.Takımına kupayı getiren golü atma onuruna erişmiş oldu.

Tek maçlardaki başarısı ortada olan Benitez muhakkak Benfica'nın bu zaafiyetini analiz edip takımına ona göre taktik vermiştir diye düşünüyorum ki son dakikada atılan golde Benitez'in katkısını görebiliyoruz.Benfica tarafı ise bir hafta içinde ikinci önemli maçı kaybettiler ve en önemli hedeflerini gerçekleştiremediler gibi görünüyor.

1 yorum:

  1. Doğru tespitler ve katkıda bulunmak istedim. Biz de genelde arka direk savunması golleri yemeyle ünlü bir takımız. Benfica, terse gönderilen toplarla Cardoso-Gökhan eşleşmesindeki avantajını kullanmıştı. Bana göre, biz olsak biz de bu golü yiyebilirdik.

    Mehmet Ali

    YanıtlaSil