7 Şubat 2013 Perşembe

FIFA Sıralaması Deyip Geçme


Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası Eleme Gruplarında rakiplerimiz belli olduktan sonra hedefimiz grup liderliği diyoruz.Sanki tarihimizde gruplarda birinci olmuşluğumuz var.Halbuki seninle aynı seviyede olan takımlara takılmamak öncelik vermen konuların başında geliyor.Çünkü bu tür takımlara takılmadığın takdirde otomatik olarak grup liderliğine oynarsın.Bir türlü bunun farkına varamıyoruz ve sonrasında hüsran dolu günlerimiz oluyor.

FIFA sıralamasında bizden daha iyi durumda olan takımlar ile olan geçmişimize baktığımızda hedef maçı olarak bu takımlarla oynadığımız maçları belirlersek daha gerçekçi oluruz ve tüm bu sistemsizliğimize rağmen başarı yakalayabiliriz.Kendimizi yükseklerde gördükçe bu tarz darbeleri almaya devam ederiz.

Hırvatistan(10)

Euro 2008'de penaltılar ile kazandığımız maçın penalılar kısmını bir kenara koyarsak Hırvatistan'a karşı galibiyetimiz yok.

İsviçre(13)

İsviçre ile oynadığımız son 5 maçın 3ünü kazandık ama 2006 Dünya Kupası'na giden yolda İsviçre bize engel olduğunu hatırlatalım.

Belçika(20)

Son 5 maçta 1 galibiyetimiz var.O da 2 yan toptan gol yediğimiz ama 3-2 kazandığımız maç.

Danimarka(23)

Danimarka ile bugüne kadar 9 kere oynamışız.Sadece bir galibiyetimiz(1992) var.

Norveç(24)

2000li yıllarda oynadığımız 4 maçta sadece 1 galibiyetimiz var.Euro 2008'e gidebilmek için kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı.

Çek Cumhuriyeti(29)

Euro 2008'de oynadığımız ve geriden gelip kazandığımız maç dışında bir galibiyet yok.

Macaristan(32)

Macaristan ile olan kötü geçmişimizi üst üste 3 maç kazanarak unutmaya başlarken grubumuzda oynadığımız maçı kaybettik.

Romanya(33)

Futbolunu beğenmediğimiz Romanya'yı son dönemde sadece bir kere yenebildik.2010 yılında oynanan hazırlık maçında sahadan 2-0lık skorla ayrıldık.Bundan önceki en son galibiyet için1965e gitmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder