13 Eylül 2011 Salı

Işık Derken? Olmayınca Olmuyor mu?



Bugün Türkiye Basketbol Federasyonu Turgay Demirel, Baş antrenör Orhun Ene, Takım menajeri Harun Erdenay, Teknik koordinatör Tanjevic ve Takım Kaptanı Hidayet bir basın toplantısı düzenlediler.Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol şampiyonası'nda 2. turda elenmemizin ardından yaşadıkları hayal kırıklığından bahsettiler.bir durum değerlendirmesi yaptılar.

Benim dikkatimi çeken açıklama Hidayet'ten geldi.Hidayet şöyle diyor:

"Bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum, göstermiş olduğumuz mücadeleden dolayı. Hiçbir maçta ezilmedik bütün rakiplere karşı kafa kafaya oynadık. Sonunda baktığımızda bir başarı yok ama bu bence bir ışıktır. Bu milli takımın, Türk sporunun ne kadar geliştiğinin göstergesidir. Bu turnuvada sergilediğimiz basketbol ileriye doğru daha iyi şeyler yapacağımızın göstergesidir'' 

Hiçbir maçta ezilmedik diye bir tabir kullanmış.Kim ezilmemiş?Geçen kendi evinde düzenlenen dünya şampiyonasında ikinci olan takım ezilmemiş.Ne güzel di mi?Hidayet demek ki bu turnuva ezilmemizi bekliyormuş.Ya da ezilerek yenilmediğimiz için kendimizi şanslı hissetmeliymişiz.Hidayet'in bu sözlerine bir anlam veremedim doğrusu.

bir diğer nokta ise takımın gelecek için ışık vermesi.Türkiye basketbolda sadece savunma yaparak mı gelişecek acaba?Basketbolda savunma önce gelir tamam ama hücumda da sayı bulacaksın ki savunmanın meyvesini alasın.hücumdaki formsuzluğumuzdan dolayı kaçırdığımız atışlar dururken takımın gelecek için bir ışık vermesi düşünülemez.Eğer dediği Ömer, Enes ve Emir'in performanslarına baktığımızda takımın geleceği var diyorsa tamam ama oynanılmış oyuna için ışık var diyorsa orada Hidayet'in oturup düşünmesi gerekir derim.

Alman yıldız Dirk Nowitzki turnuvadaki fomsuzluğunun sebebi olarak NBA'de şampiyon olduktan sonra fazla dinlenme şansı bulamadığını göstermiş.Şutlardaki düşük yüzdesini dinlenememesine bağlamış ve bundan doalyı da özür dilemiş.Biz dee Hidayet girmeyince girmiyor ne yapalım.Elimizden geleni yaptık ama olmadı diyor.Şimdi erken elenmenin ardından Hidayet'e kafayı takmam doğru olmayabilir ama en azından şutları neden sokamadığını söyleseydi.Neden formsuz olduğunu söyleseydi.Ne yapalım şutlar girmeyince girmiyor cevabını vermeseydi.Benim eleştirdiğim nokta burası.Neyse olan oldu artık.İyi bir planlama yaparak gelecek turnuvalara hazırlanmalıyız.Orhun Ene'nin bunun üstesinden geleceğine inancım tam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder