22 Aralık 2012 Cumartesi

Şiddet Son Bulmuyor

Çocukken gittiğim ilk maçta kavga çıkmıştı ve ne olduğunu anlamadan ilk copumu yedim.İki hafta sonra gittiğim maçta ise yine kavga çıktı ve bu sefer cop yememek için kenara çekildim ama nafile.Polis yine copu indirdi bacağıma ve acıdan baya kıvranmıştım.O günden sonra bir süre maçlara gitmedim.Çünkü anladım ki herhangi bir olayda polis suçlusun değilsin bir hastalığın var bunlara bakmıyor.Önüne kim gelirse coplamaya başlıyor.Bunun son örneğini bir basketbol maçında görmüş olduk.Bu ne ilk ne de son olacak.

21 Aralık 2012 Cuma

Avrupa'da Eşleşmeler







Temsilcilerimiz muhtemel rakipler arasında iyi kura çektiklerini söyleyebiliriz.Galatasaray kendisiyle denk Schalke ile, Fenerbahçe ise Belarus ekibi BATE Borisov ile eşleşti.Schalke'nin lig ile avrupa karnesi çelişkilerle dolu ama yine de tehlikeli bir takım.Borisov ise takım oyunu ile başarılı olan bir takım.umarım Galatasaray ve Fenerbahçe bir üst tura çıkmayı başarır.Temsilcilerimize başarılar.

Geçmiş Olsun Tito Vilanova


"Benim Ağrıma Gidiyor"


El kol hareketleri tamam, küfürler tamam, formayı öpme tamam ama tükürme kısmı tamam değil.O yüzden aldığı cezayı içime sindiremiyorum.Tükürmediği halde verilen ceza spordaki adalet kavramını zedeleceğini düşünüyorum.Yapmadığı bir hareketten dolayı cezalandırmak insafsızlıktır.Tahkim Kurulu umarım bu durumu düzeltir.Umarım Meireles haksızlığa uğramaz.Ha diğer hareketlerinden doalyı cezasını arttırırlarsa bir şey diyemem ama tükürdüğü için aldığı cezayı kaldırması hayırlı olur diye düşünüyorum.

"Bu tükürme olayı benim ağrıma gidiyor. 8 yaşında bir kızım var ve ben bir babayım. Ona nasıl iyi bir insan olması gerektiği, nasıl konuşması gerektiği konusunda eğitim veriyorum. Ve ona gidip senin baban hakeme tükürdü denildiğinde bu benim ağrıma gidiyor." 


Raul Meireles

Sky'de Liderlik Savaşı



" Galiba takımızın iki lideri olacak ve sanırım bu pek de hoş bir durum olmayacak. Takım bu şekilde nasıl çalışacak bilmiyorum ama sanırım bu David Brailsford'un sorunu."

Bradley Wiggins


" Tur zamanı geldiğinde dönüp bakıcam ve Brad'in en az benim kadar profesyonel olmasını bekleyeceğim."

Christopher  Froome


David Brailsford 2013 Fransa Bsiklet Turu'nda Sky takımının lideri Chris Froome olacak dediğini hatırlarsak takım içi liderlik savaşı çıkacak gibi duruyor.

Massa Bir Sezon Daha


Sebastian Vettel'in Redbull'da kalması ve Lewis Hamilton'un Mercedes'e geçmesi ile birlikte Ferrari Fernando Alonso'nun yanına birini bulamadı ve Felipe Massa ile bir yıl daha devam etme kararı aldılar.Geçen sezonun ilk yarısındaki performansından dolayı oldukça eleştirilen ve takımdan ayrılacağı konuşulurken sezonun ikinci yarısında toparlanarak hem takımına puanlar kazandırdı hem de takımdaki yerini korumuş oldu.Korudu korumasına ama bana göre Felipe Massa gelecek sezon son kez kırmızı arabayı kullanacak.Felipe Massa'ya verilen şansları iyi kullanamadığını gördükten sonra nasıl olur da hala Ferrari'de kalır anlamıyorum.